Home » Leden » Ledenblog » Wildcamera

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Wildcamera

Hans ZweekhorstVoor mijn verjaardag kreeg ik een wildcam, zo’n cameraval. En natuurlijk eerst bij het kippenhok voor mogelijke nachtelijke bezoekers.
De eerste vos of bunzing moet nog komen. Toen de groene specht voor het 2e jaar onze tuin uitkoos heb ik de val op een lange stok gemonteerd en kwamen de beelden binnen. Honderden videootjes van 11 seconden. Tja, dat ding is zo scherp dat elk blaadje in een briesje een video oplevert. Maar ook elke boomkruiper, pimpel of verderop een holenduif. De bonte specht die onderweg het jong voert en natuurlijk de groene spechten, samen en alleen. Heerlijk en spannend om ze af te spelen.

En jawel, de jonge specht in het hol krijgt ook gemiddeld om het uur een bek vol. Ik heb vroeg in de ochtend nog een paar blaadjes verwijderd en weer gefilmd. Maar ze waren gevlogen, de wijde wereld in. Twee spreeuwen toonden zeer veel interesse in het lege hol. Hebben ze toch eindelijk hun hol waar ze 3 maanden geleden nog een smadelijke nederlaag voor hebben geleden.

Deze pagina is 6 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

aug
22
za
07:00 Excursie : Brabantse Biesbosch
Excursie : Brabantse Biesbosch
aug 22 @ 07:00 – 16:00
Start Korftlaan tegenover de Papaver. Kosten € 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 20 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter. Tel – telefoon klik hier –. Denk aan de … Continue reading