Home » Leden » Ledenblog » Brutale beestjes zijn vogelvoer

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Brutale beestjes zijn vogelvoer

Leo MeewisseTijdens mijn vele duurloopjes in de Delftse Hout en omgeving ben ik altijd op zoek naar iets leuks. Zo kom ik bijvoorbeeld regelmatig langs de lepelaarkolonie, de oeverzwaluwwand en zie ik op diverse plekken ook de beruchte eikenpressierupsen. Zie ook mijn verslag van 13 juni.
Vorige week liep ik door het gebied van Staatsbosbeheer langs de paardenwei van Gé Kleijweg. Staatsbosbeheer is op de hoogte van de aantasting door de eikenpressierupsen, maar beperkt zich, mogelijk om budgettaire reden, tot het plaatsen van waarschuwingslinten. Ik trof er liefst negen eikenpressierupsen besmette bomen aan. Op dit eiken laantje heb ik al enige tijd geleden vijf mezenkasten aan de bomen gespijkerd. Op vier bomen trof ik nog levende exemplaren aan. De rest was in deplorabele toestand. Ik meldde het aan Gé en die raakte niet in paniek. Hij merkte op dat het goed vogelvoer is en dat klopt ook. Zie de bijgevoegde foto’s met een nog levendige kolonie en een geplunderd nest wat ze brutaalweg over het waarschuwingslint hebben geplaatst. Inmiddels is er geen brand-harig  leven meer te bekennen. Ook de Delftse hout is weer veilig want de gemeente heeft bijna alles opgezogen. Ik vond nog wel een klein groepje aan de voet van een eik. Kennelijk op weg om in de grond te gaan overleven tot volgend jaar.


 

Deze pagina is 8 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

aug
22
za
07:00 Excursie : Brabantse Biesbosch
Excursie : Brabantse Biesbosch
aug 22 @ 07:00 – 16:00
Start Korftlaan tegenover de Papaver. Kosten € 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 20 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter. Tel – telefoon klik hier –. Denk aan de … Continue reading