Home » Leden » Ledenblog » Vogel-legpuzzels vervolg, de raaf

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Vogel-legpuzzels vervolg, de raaf

Hans de WinterHet was een maand na het begin van de lockdown. Ik probeerde jullie enthousiast te maken voor een binnen activiteit: het leggen van een natuur- of vogelpuzzel. Geen idee of dat gelukt is. Maar terugkijkend heb ìk mij geen moment verveeld. Legpuzzels hoorden daar dus ook bij. Twee nieuwe aanwinsten staan ondertussen in mijn puzzelkast.

Bijgaand twee foto’s van de legpuzzels. De Kerkuilen in Dawn Flight staan er nogal romantisch op, maar het is een leuke landelijke prent. Raven Rendezvous is een prachtige prent van Shane Lamb. Ik heb lang getwijfeld of ik hem zou aanschaffen. De prent is fantastisch, dat trok me over de streep. Maar de puzzel is behoorlijk lastig, en heeft mij heel wat uurtjes gekost. Raven hebben altijd tot mijn verbeelding gesproken. Uilen ook wel, maar raven nog veel meer. Ook toen ik nog lang geen vogelaar was. Ze kwamen voor in sprookjes en mythische verhalen. Een grote, zwarte, zeer slimme vogel, die niet meer in Nederland voorkwam. Wat wil een mens nog meer! Voor een of andere test, ik zal een jaar of 12 geweest zijn, moest ik een lievelingsdier benoemen. Dat werd de raaf. De raaf is sinds 1928 in Nederland uitgeroeid. Gelukkig zijn ze in Nederland opnieuw geïntroduceerd. In de periode 1969-1992 zijn Duitse en Zwitserse raven op de Utrechtse Heuvelrug, de Veluwe en in Drenthe uitgezet.

Dat was vorig jaar dan ook genieten op de Veluwe tijdens Gert’s excursie. En ook afgelopen februari in het Drents-Friese Wold samen met de andere vogelreis deelnemers. Maar ook van deze prent word ik heel gelukkig.

Nogmaals voor de (toekomstige) liefhebbers: veel puzzelplezier.

Raven Rendezvous
Dawn Flight

 

Deze pagina is 5 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

aug
22
za
07:00 Excursie : Brabantse Biesbosch
Excursie : Brabantse Biesbosch
aug 22 @ 07:00 – 16:00
Start Korftlaan tegenover de Papaver. Kosten € 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 20 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter. Tel – telefoon klik hier –. Denk aan de … Continue reading