Home » Leden » Ledenblog » Draaihals

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Draaihals

Hans ZweekhorstHet was zonnig in Drente. Een weekendje vogelen met een plaatselijke gids. Hij wist veel en kende alle geluiden. Maar ook libellen en vlinders. Een zeer leerzaam uitstapje dus. Fietsend en lopend en soms met de auto.De omgeving daar is al de moeite waard, zeer divers en rustig en dus veel, heel veel soorten (108).
Zwevend vier wespendieven, wielewaal, boomleeuwerik, grauwe klauwier, veel koekoeken, geoorde futen, fluiters, goudvinken, draaihals, grauwe vliegenvangers en kraanvogels. Het kon niet op.
Slopend was het wel met een wekker op 5 uur en ’s avond nog wat nachtzwaluwen. Tussendoor een versnapering op een terras met een appelvink drinkend uit de goot.
Bij een van de plassen stond een grondwatermeter. De droogte was hier goed te zien, het peil stond 1 meter lager. Dit is ook de reden dat de kraanvogels geen goed broedsucces hadden. Predatoren hadden gemakkelijk toegang. Wat verder kwamen we er een daadwerkelijk tegen, een boommarter.
We fietsten terug en zagen een paar fotografen. Hier moet het zijn zei de gids nog. En jawel, 2 dikke palen met een hek ertussen en in een van de palen een ingerotte holte…..
zes jongen draaihalzen zijn een week later uitgevlogen.

Deze pagina is 18 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

aug
22
za
07:00 Excursie : Brabantse Biesbosch
Excursie : Brabantse Biesbosch
aug 22 @ 07:00 – 16:00
Start Korftlaan tegenover de Papaver. Kosten € 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 20 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter. Tel – telefoon klik hier –. Denk aan de … Continue reading
sep
5
za
07:00 Fietsexcursie Westlandse Plassen
Fietsexcursie Westlandse Plassen
sep 5 @ 07:00
Start: Onder Ons / Zwembad Kerkpolder om 7.01 uur Informatie en aanmelden op donderdag 3 september tussen 19.00 en 21.00 uur bij Gert van der Horn.  Tel.nr.: – telefoon klik hier – Een aangepaste, korte … Continue reading
sep
19
za
07:00 Fietsexcursie Rondje Ackerdijk
Fietsexcursie Rondje Ackerdijk
sep 19 @ 07:00
Rondje Ackerdijk, Zaterdag 19 september 2020, fietsexcursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 7.00 uur. Ongeveer 11.00 uur terug. Informatie en aanmelden op donderdag 17 september tussen 19.00 en 21.00 uur bij Pieter Aaldring, Tel. … Continue reading
okt
4
zo
11:00 Fietsexcursie Zuidpolder van Del...
Fietsexcursie Zuidpolder van Del...
okt 4 @ 11:00
Zondag 4 oktober, de Zuidpolder van Delfgauw, fietsexcursie Start Zuideindseweg bij de N470 om 11.00 uur Informatie en aanmelden op donderdagavond 1 oktober tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Hans Zweekhorst, telefoonnummer: Tel. – … Continue reading
okt
10
za
08:00 Fietsexcursie De Ruigte in de Br...
Fietsexcursie De Ruigte in de Br...
okt 10 @ 08:00
Zaterdag 10 oktober,  De Ruigte, gebied in de Broekpolder, fietsexcursie, 8.00 uur Start:  Korftlaan tegenover de Papaver Informatie en aanmelden op donderdag 8 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur bij Herco Christerus, Tel. – telefoon … Continue reading