Home » Leden » Ledenblog » Spektakel in onze tuin

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Spektakel in onze tuin

Leo MeewisseHet is al weer enige tijd geleden dat ik een extra nestkastje plaatste in onze kastanjeboom vlak achter ons huis. Doel was de ringmus die een zwaluwnest had ingepikt een passend alternatief te bieden. Het mocht niet baten, want de mus ging prinsheerlijk door tussen de zwaluwen. Het nieuwe nestkastje werd wel bezocht maar een succesvol broedgeval heb ik niet vastgesteld. Twee weken terug zag ik wel nogal wat vogelpoep op de bladeren onder het kastje. Gek dacht ik, mezen kledderen toch niet zo.Toen ontdekte ik een meter hogerop een tortelduivennest. Deze week zag mijn echtgenote een achtervolging door een sperwer die eindigde met een harde botsing tegen ons raam. Het lot van een van onze tortelduiven was beslecht. Ik maakte mij zorgen over het resultaat van onze broedende tortels en zorgde ervoor dat onze voederbulk die er ongeveer onder staat voortdurend gevuld was. Van de ijverig broedende weduwe of weduwnaar zagen we alleen de staart over de rand van het nest uitsteken. Vandaag waren we getuige van vliegoefeningen. De juvenielen bleven nog op en bij het nest. De natuur heeft zijn loop weer gehad en voor de sperwer is er eten zat.

Deze pagina is 12 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

okt
4
zo
11:00 Fietsexcursie Zuidpolder van Del...
Fietsexcursie Zuidpolder van Del...
okt 4 @ 11:00
Zondag 4 oktober, de Zuidpolder van Delfgauw, fietsexcursie Start Zuideindseweg bij de N470 om 11.00 uur Informatie en aanmelden op donderdagavond 1 oktober tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Hans Zweekhorst, telefoonnummer: Tel. – … Continue reading
okt
10
za
08:00 Fietsexcursie De Ruigte in de Br...
Fietsexcursie De Ruigte in de Br...
okt 10 @ 08:00
Zaterdag 10 oktober,  De Ruigte, gebied in de Broekpolder, fietsexcursie, 8.00 uur Start:  Korftlaan tegenover de Papaver Informatie en aanmelden op donderdag 8 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur bij Herco Christerus, Tel. – telefoon … Continue reading
okt
17
za
08:00 Fietsexcursie Driemanspolder
Fietsexcursie Driemanspolder
okt 17 @ 08:00 – 14:00
Zaterdag 17 oktober, Driemanspolder, fietsexcursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Informatie en aanmelden op donderdag 15 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur bij Alfred Pellemans, Tel. – telefoon klik hier – Op … Continue reading
nov
7
za
08:00 Oude land van Strijen/Korendijks...
Oude land van Strijen/Korendijks...
nov 7 @ 08:00
Zaterdag 7 november, Oude land van Strijen/Korendijkse Slikken, auto- excursie Start Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 5 november tussen 19.00 uur en 21.00 … Continue reading
dec
12
za
08:00 Excursie Arkemheen/Oostvaardersp...
Excursie Arkemheen/Oostvaardersp...
dec 12 @ 08:00
Zaterdag 12 december, Arkemheen/Oostvaardersplassen, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 10 december tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Gert van der … Continue reading