Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » De nestkastenfabriek – nestkasten voor Staatsbosbeheer

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

De nestkastenfabriek – nestkasten voor Staatsbosbeheer

Leo Meewisse

Sinds enige tijd ben ik bezig met een grote opdracht van Staatsbosbeheer voor het leveren van maar liefst 75 nestkasten.

Inmiddels heb ik dank zij de vele regendagen behoorlijk vorderingen gemaakt. De 75 bestelde nestkasten zijn vrijwel klaar. Alleen nog nummertjes er op. Zo kunnen de “Vrienden van Vlietland”, die het onderhoud gaan doen, het monitoren gemakkelijk uitvoeren.

De nestkasten worden zeer degelijk uitgevoerd o.a. dubbel verlijmd, met dakbedekking en aluminium omlijsting van de invlieggaten. Ook probeer ik zo veel mogelijk materialen  te hergebruiken; dat is duurzaam en de kosten blijven laag. Zo was ik enkele weken terug bij een vestiging van onze afvalinzamelaar. Het samenwerkingsverband van onze omliggende gemeenten om onze afvalstromen zo milieuvriendelijk in te zamelen en te laten verwerken. Ik leverde wat chemisch afval in en zag op de balie een pot groene beits staan. Ik liet de medewerker weten waar ik mee bezig was en hij stelde de pot verf spontaan beschikbaar. Ook dook hij in de container en haalde nog twee bruikbare potten op en gaf ze mee.

Op de bijgaande foto zie je dus wat kleurverschillen, maar een gegeven paard kijk je niet in de bek heb ik geleerd. De lichtbruine is een houtveredeling die ik heb ingezet als grondverf. Zie de kleurverschillen op de foto. De kasten, bedoeld voor m.n. mezen om in het natuur- en recreatiegebied de eikenprocessierupsen in toom te houden, worden binnenkort afgeleverd. De vereniging Vrienden van Vlietland (nabij Leidschendam) gaan ze dan in november ophangen.

zie ook https://www.vriendenvanvlietland.nl/

Deze pagina is 10 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

nov
7
za
08:00 AFGELAST: Oude land van Strijen/...
AFGELAST: Oude land van Strijen/...
nov 7 @ 08:00
Zaterdag 7 november, Oude land van Strijen/Korendijkse Slikken, auto- excursie In verband met de corona regels is besloten dat deze excursie niet door kan gaan. Afgelast Start Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten … Lees verder
dec
12
za
08:00 AFGELAST: Excursie Arkemheen/Oos...
AFGELAST: Excursie Arkemheen/Oos...
dec 12 @ 08:00
Zaterdag 12 december, Arkemheen/Oostvaardersplassen, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 10 december tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Gert van der … Lees verder
jan
16
za
08:00 Excursie De Kwade Hoek
Excursie De Kwade Hoek
jan 16 @ 08:00
Zaterdag 16 januari, De Kwade Hoek, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 14 januari tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Jannie … Lees verder