Home » Nieuwsbrief » Complimenten aan de bezorgers

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Complimenten aan de bezorgers

Hans de WinterIn de laatste Vogelstreken (najaar 2020) stonden onze SOVON jubilarissen van de BMP broedvogeltellingen. Een terechte pluim voor dit goede en inspirerende werk voor de vogelbescherming. Succes van vele clubs, verenigingen en organisaties staat of valt met de inzet van vrijwilligers. Dat geldt ook voor Vogelwacht Delft en omstreken.

In dit stukje aandacht voor een groep van onze vrijwilligers die niet voor het voetlicht staan. Je vindt ze niet terug in de lijst van personen op pagina 2 van Vogelstreken: het zijn de bezorgers van Vogelstreken. Enkele van hen staan wel op pagina 2, maar niet voor deze taak. Tweemaal per jaar, in het niet zo verre verleden zelfs viermaal per jaar, gaan zij door weer en wind om brievenbussen te vullen met ons prachtige clubblad. Sinds ik de ledenadministratie onder mijn hoede heb, dat is vanaf begin 2005, heb ik hier zicht op. Als schrijvers, redacteurs en drukker aan de slag zijn geweest, worden dozen vol Vogelstreken bij mij afgeleverd. Dan maak ik 22 verdeelpakketten klaar voor 22 bezorgers. In 2005 waren dat er nog 23. Vervolgens lopen de bezorgers hun rondje. Dat scheelt de Vogelwacht een hoop portokosten. Een van onze bezorgers verzorgt de verzending voor die adressen die niet belopen of befietst kunnen worden. Van de 23 bezorgers in 2005 zijn er in 2020 nog 9 actief! Hulde aan Anthony Patterson, Peter van den Akker, Henk Driessen, Gerard Dumaij, Rob en Maudy Suijkerbuijk, Anton en Nella Heidweiller, Joke Iest, Peter en Caroline Elfferich en Eveline Vogelaar. Maar ook de overige bezorgers, waarvan velen ook al jaren actief zijn of actief zijn geweest, dank namens alle lezers van Vogelstreken.

 

Deze pagina is 61 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

okt
14
do
20:00 Lezing: Spinnen
Lezing: Spinnen
okt 14 @ 20:00 – 21:00
Lezing: Spinnen
Menigeen die in huis een grote spin tegenkomt schrikt zich een hoedje. Als je echter de tijd neemt om spinnen rustig te bekijken en je te verdiepen in hun levenswijze, dan blijken ze niet eng … Lees verder
nov
11
do
20:00 Lezing: Groenzoom (bij Pijnacker)
Lezing: Groenzoom (bij Pijnacker)
nov 11 @ 20:00 – 21:00
In 2010 werd begonnen met het omvormen van een agrarisch landschap met verspreid staande kassen naar een natuur- en recreatiegebied: De Groenzoom. Het is 560 hectare groot en verbindt Midden Delfland (Ackersdijkse Plassen) met het … Lees verder
jan
13
do
20:00 Lezing: African Woodgrow
Lezing: African Woodgrow
jan 13 @ 20:00 – 21:00
Roeland Lelieveld liep in 2005 stage in Kenia. Hij zag daar de gevolgen van ontbossing, maar ook een oplossing: herbebossing! En waar anderen blijven steken in de gedachte, heeft Roeland gewoon gedaan. Met het spaargeld … Lees verder
feb
10
do
20:00 Lezing: Vogelatlas
Lezing: Vogelatlas
feb 10 @ 20:00 – 21:00
Vogels moeten zich voortdurend aanpassen, aan veranderingen in gebieden, aan andere landbouwmethoden en aan het veranderende klimaat. De Vogelatlas, die in november 2018 werd gepresenteerd, brengt de trends en ontwikkelingen van de vogelstand in beeld, … Lees verder