Home » Nieuwsbrief » Complimenten aan de bezorgers

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Complimenten aan de bezorgers

Hans de WinterIn de laatste Vogelstreken (najaar 2020) stonden onze SOVON jubilarissen van de BMP broedvogeltellingen. Een terechte pluim voor dit goede en inspirerende werk voor de vogelbescherming. Succes van vele clubs, verenigingen en organisaties staat of valt met de inzet van vrijwilligers. Dat geldt ook voor Vogelwacht Delft en omstreken.

In dit stukje aandacht voor een groep van onze vrijwilligers die niet voor het voetlicht staan. Je vindt ze niet terug in de lijst van personen op pagina 2 van Vogelstreken: het zijn de bezorgers van Vogelstreken. Enkele van hen staan wel op pagina 2, maar niet voor deze taak. Tweemaal per jaar, in het niet zo verre verleden zelfs viermaal per jaar, gaan zij door weer en wind om brievenbussen te vullen met ons prachtige clubblad. Sinds ik de ledenadministratie onder mijn hoede heb, dat is vanaf begin 2005, heb ik hier zicht op. Als schrijvers, redacteurs en drukker aan de slag zijn geweest, worden dozen vol Vogelstreken bij mij afgeleverd. Dan maak ik 22 verdeelpakketten klaar voor 22 bezorgers. In 2005 waren dat er nog 23. Vervolgens lopen de bezorgers hun rondje. Dat scheelt de Vogelwacht een hoop portokosten. Een van onze bezorgers verzorgt de verzending voor die adressen die niet belopen of befietst kunnen worden. Van de 23 bezorgers in 2005 zijn er in 2020 nog 9 actief! Hulde aan Anthony Patterson, Peter van den Akker, Henk Driessen, Gerard Dumaij, Rob en Maudy Suijkerbuijk, Anton en Nella Heidweiller, Joke Iest, Peter en Caroline Elfferich en Eveline Vogelaar. Maar ook de overige bezorgers, waarvan velen ook al jaren actief zijn of actief zijn geweest, dank namens alle lezers van Vogelstreken.

 

Deze pagina is 38 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

dec
12
za
08:00 AFGELAST: Excursie Arkemheen/Oos...
AFGELAST: Excursie Arkemheen/Oos...
dec 12 @ 08:00
Zaterdag 12 december, Arkemheen/Oostvaardersplassen, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 10 december tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Gert van der … Lees verder
jan
16
za
08:00 Excursie De Kwade Hoek
Excursie De Kwade Hoek
jan 16 @ 08:00
Zaterdag 16 januari, De Kwade Hoek, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 14 januari tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Jannie … Lees verder