Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » Onderhoud Oeverzwaluwwand Korftlaan door de Natuurwacht Delft

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Onderhoud Oeverzwaluwwand Korftlaan door de Natuurwacht Delft

Pieter AaldringAfgelopen zaterdagmiddag, 24 oktober hebben kinderen van de Natuurwacht Delft weer het onderhoud van de oeverzwaluwwand aan de Korftlaan ter hand genomen. Uiteraard onder bezielende leiding van Leo Meewisse en een aantal begeleiders van de Natuurwacht. Ook Barbara Breimer, inmiddels vaste kracht bij het onderhoud van oeverzwaluwwanden was weer van de partij.

Voordat aan het reinigen en vullen van de 90 bezette gaten kon worden begonnen, deed Leo eerst uit doeken hoe een ander in z’n werk ging; er werd aandachtig geluisterd. Daarna werden de jongeren in groepjes verdeeld en ging iedereen aan de slag. Ook het gras en de kruiden op de wand verder vakkundig verwijderd en gekortwiekt. Dit gebeurde ouderwets met een zeis, wat een aantal jongeren toch wel interessant vond. Er werd al gesproken over een introductiecursus zeisen voor beginners !
Tijdens het vullen van de gaten werden de kinderen bijgepraat over hoe deze zwaluwen nestelen en waarom de gaten weer gevuld moesten worden. Het was het reuze interessant. Alle jongelui bedankt voor jullie inzet en aankomend voorjaar kunnen jullie eens komen kijken hoe de oeverzwaluwen weer gaan graven in de door jullie gevulde gaten.

 

Deze pagina is 95 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

okt
14
do
20:00 Lezing: Spinnen
Lezing: Spinnen
okt 14 @ 20:00 – 21:00
Lezing: Spinnen
Menigeen die in huis een grote spin tegenkomt schrikt zich een hoedje. Als je echter de tijd neemt om spinnen rustig te bekijken en je te verdiepen in hun levenswijze, dan blijken ze niet eng … Lees verder
nov
11
do
20:00 Lezing: Groenzoom (bij Pijnacker)
Lezing: Groenzoom (bij Pijnacker)
nov 11 @ 20:00 – 21:00
In 2010 werd begonnen met het omvormen van een agrarisch landschap met verspreid staande kassen naar een natuur- en recreatiegebied: De Groenzoom. Het is 560 hectare groot en verbindt Midden Delfland (Ackersdijkse Plassen) met het … Lees verder
jan
13
do
20:00 Lezing: African Woodgrow
Lezing: African Woodgrow
jan 13 @ 20:00 – 21:00
Roeland Lelieveld liep in 2005 stage in Kenia. Hij zag daar de gevolgen van ontbossing, maar ook een oplossing: herbebossing! En waar anderen blijven steken in de gedachte, heeft Roeland gewoon gedaan. Met het spaargeld … Lees verder
feb
10
do
20:00 Lezing: Vogelatlas
Lezing: Vogelatlas
feb 10 @ 20:00 – 21:00
Vogels moeten zich voortdurend aanpassen, aan veranderingen in gebieden, aan andere landbouwmethoden en aan het veranderende klimaat. De Vogelatlas, die in november 2018 werd gepresenteerd, brengt de trends en ontwikkelingen van de vogelstand in beeld, … Lees verder