Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » Onderhoud Oeverzwaluwwand Korftlaan door de Natuurwacht Delft

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Onderhoud Oeverzwaluwwand Korftlaan door de Natuurwacht Delft

Pieter AaldringAfgelopen zaterdagmiddag, 24 oktober hebben kinderen van de Natuurwacht Delft weer het onderhoud van de oeverzwaluwwand aan de Korftlaan ter hand genomen. Uiteraard onder bezielende leiding van Leo Meewisse en een aantal begeleiders van de Natuurwacht. Ook Barbara Breimer, inmiddels vaste kracht bij het onderhoud van oeverzwaluwwanden was weer van de partij.

Voordat aan het reinigen en vullen van de 90 bezette gaten kon worden begonnen, deed Leo eerst uit doeken hoe een ander in z’n werk ging; er werd aandachtig geluisterd. Daarna werden de jongeren in groepjes verdeeld en ging iedereen aan de slag. Ook het gras en de kruiden op de wand verder vakkundig verwijderd en gekortwiekt. Dit gebeurde ouderwets met een zeis, wat een aantal jongeren toch wel interessant vond. Er werd al gesproken over een introductiecursus zeisen voor beginners !
Tijdens het vullen van de gaten werden de kinderen bijgepraat over hoe deze zwaluwen nestelen en waarom de gaten weer gevuld moesten worden. Het was het reuze interessant. Alle jongelui bedankt voor jullie inzet en aankomend voorjaar kunnen jullie eens komen kijken hoe de oeverzwaluwen weer gaan graven in de door jullie gevulde gaten.

 

Deze pagina is 47 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

dec
12
za
08:00 AFGELAST: Excursie Arkemheen/Oos...
AFGELAST: Excursie Arkemheen/Oos...
dec 12 @ 08:00
Zaterdag 12 december, Arkemheen/Oostvaardersplassen, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 10 december tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Gert van der … Lees verder
jan
16
za
08:00 Excursie De Kwade Hoek
Excursie De Kwade Hoek
jan 16 @ 08:00
Zaterdag 16 januari, De Kwade Hoek, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 14 januari tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Jannie … Lees verder