Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » Nestkastjes Park Buitenhof

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Nestkastjes Park Buitenhof

Rik van der Maat

Eind oktober zijn door Gerard Dumaij en Rik van der Maat in het Park Buitenhof te Delft 8 nestkastjes opgehangen. Het betreft 6 kasten voor koolmezen en 2 voor pimpelmezen.

De nestkasten zijn in overleg met de gemeente Delft opgehangen in de omgeving van eikenbomen waar de eikenprocessierupsen dit jaar actief waren. Hopelijk worden de nestkastjes in de winter al door de vogels in gebruik genomen voor de nachtrust en in het broedseizoen 2021 voor het broeden. Dit park wordt door Rik sinds 2019 geïnventariseerd in het kader van de broedvogeltelling.

Deze activiteit viel bij verschillende wandelaars in het park op. Gerard en Rik werden direct door de nieuwsgierige wandelaars aangesproken met de vraag wat wij aan het doen waren. Het doel van de nestkastjes werd met de nodige belangstellend ontvangen, zowel voor de vogels als voor de vereniging.

 

 

Deze pagina is 48 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

dec
12
za
08:00 AFGELAST: Excursie Arkemheen/Oos...
AFGELAST: Excursie Arkemheen/Oos...
dec 12 @ 08:00
Zaterdag 12 december, Arkemheen/Oostvaardersplassen, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 10 december tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Gert van der … Lees verder
jan
16
za
08:00 Excursie De Kwade Hoek
Excursie De Kwade Hoek
jan 16 @ 08:00
Zaterdag 16 januari, De Kwade Hoek, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 14 januari tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Jannie … Lees verder