Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » Aanleg van ‘slotgracht’ in walhalla voor weidevogels

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Aanleg van ‘slotgracht’ in walhalla voor weidevogels

Op de website van het WOS lazen we het volgende artikel. Zie voor het origineel: https://wos.nl/nieuws/artikel/aanleg-van-slotgracht-in-walhalla-voor-weidevogels

De waterplas in natuurgebied het Kraaiennest staat nu helemaal droog.

Het water is weggepompt voor de aanleg van een weidevogelparadijs, op de grens van De Lier en Maasland. In het midden van de plas komen eilanden met een schelpenmatras waarop vogels kunnen broeden. Daaromheen wordt een gracht gegraven en een hek geplaatst, zodat honden de beesten niet kunnen verstoren.

Eerder dit jaar is een groot aantal populieren aan de noordkant van de plas omgezaagd, omdat de bomen ‘op’ waren. Daardoor is een open verbinding met de achterliggende polder ontstaan, iets waar weidevogels erg van houden. De waterplas is leeggevist en daarna drooggelegd. Overigens blijft de plas primair een waterberging bij calamiteiten, maar als de omstandigheden het toelaten, is dit het domein van de weidevogel.

Initiatiefnemer John Kleijweg hoopt de eerste weidevogels medio februari volgend jaar te begroeten in het Kraaiennest.

Deze pagina is 38 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio