Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » Record vroege fuut

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Record vroege fuut

Leo Meewisse

Vorig jaar trof ik mogelijk dezelfde vroege vogel aan in Braswijk op de plas met de lange vlonder nabij de Oeverlaan. Nu is die er kennelijk op uit een nieuw record in de boeken te schrijven, want vorig jaar was het op 23 januari. Op 14 december zag ik deze fuut voor het eerst op het nest. Heel verstandig dat ie nu wat meer verscholen zit tussen het riet. Als je er bij stil gaat staan om het te bekijken maakt ie zich heel breed en maakt keffende geluidjes om indruk te maken. Ik vermoed dat er al eieren zijn en dat het broeden is begonnen. Mogelijk weet deze “slimme vogel” dat het toch niet meer echt gaat vriezen en dat je de hele winter kan rondzwemmen met je kuikens en visjes kan vangen.

Deze pagina is 6 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

jan
29
vr
hele dag Nationale tuinvogeltelling 2021
Nationale tuinvogeltelling 2021
jan 29 – jan 31 hele dag
Ook dit jaar wordt de tuinvogeltelling weer georganiseerd door de Vogelbescherming Nederland. Hij vindt plaats op 29-31 januari. ben je niet zo goed in het op naam brengen van de vogels. op onderstaande site kunt … Lees verder
mrt
11
do
20:00 Lezing: betekenis van Vogelnamen
Lezing: betekenis van Vogelnamen
mrt 11 @ 20:00 – 21:00
Info volgt, maar reserveer deze datum alvast. Het wordt uiteraard weer een online lezing.