Home » Algemene informatie over excursies

Algemene informatie over excursies

Ga mee met een excursie van de Vogelwacht Delft en Omstreken en ontdek ook de groene, vogelrijke omgeving van Delft en andere gebieden in Nederland.

In het voor- en najaar en in de winter staan er weer een aantal leuke excursies gepland. Noteer de data alvast in de agenda! Elders op deze site staan ook alle excursies vermeld.

Op fiets- en wandelafstand vanaf Delft valt veel te zien. Er worden dan ook wandel- fiets- excursies georganiseerd.

Wandelexcursies

De wandelexcursies zijn meestal in de directe omgeving van Delft zoals de voorjaarswandelingen in Delftse Hout.

Fietsexcursies

De fietsexcursies zijn ook in de omgeving van Delft, bv. de polders of ander buitengebied. Onderweg naar een gebied wordt gestopt bij mooie vogelhutten of uitkijkplekken.

Autoexcursies

De autoexcursies gaan naar verder weg gelegen gebieden in Zeeland, Noord Holland en Texel. Deze excursies beslaan vaak een halve tot driekwart dag. Naar Texel is het mogelijk om een weekend mee te gaan. De excursieleider kan je hierover verder inlichten.

We vertrekken gezamenlijk in de auto’s van een deel van de deelnemers naar het te bezoeken gebied. Dit helpt bij het klein houden van het aantal auto’s waardoor we elkaar goed kunnen volgen, verder is het gezelliger en milieubewuster. Uiteraard is het geen verplichting met elkaar mee te rijden, zeker als je niet de gehele excursie meeloopt, hetgeen bij veel excursies mogelijk is.

Benzinekosten worden gedeeld. Als richtprijs geldt € 0,07 per kilometer per persoon. Dit wordt altijd geregeld per auto en afgerekend met de chauffeur.

Ook belangrijk

Aanmelden is verplicht zodat de excursieleider eventuele last-minute wijzigingen door te geven. Bij autoexcursies kan de excursieleider vooraf inschatten wie kan en wil rijden.

Als je vragen hebt over de toegankelijkheid van de excursie (bv. als je slecht ter been bent, niet zo lang kan lopen of een hulpmiddel gebruikt) overleg dan met de excursieleider over de mogelijkheden.

Afhankelijk van de weersomstandigheden is het van belang, zeker in de herfst, winter en voorjaar, dat je je extra warm aankleedt. We staan vaak stil en dan krijg je het toch snel koud. Goede wandelschoenen en of laarzen zijn een noodzaak (vaak lopen we in vochtige gebieden). Denk ook aan regenkleding bij kans op regen.

Cafetaria’s zijn niet altijd te vinden in natuurgebieden. Neem zelf wat te drinken en een lunchpakket mee. Net als de verrekijker/telescoop natuurlijk! Wie geen verrekijker heeft kan tijdens de excursie er een van de Vogelwacht lenen. Geef dat bij het aanmelden even door.

Verzamelen bij de Papaver, tenzij anders vermeld.

Deze pagina is 2.388 keer bezocht

1 reactie

Reacties zijn gesloten.

Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2023

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

aug
24
za
07:00 Auto-excursie Brabantse Biesbosch
Auto-excursie Brabantse Biesbosch
aug 24 @ 07:00 – 16:00
Biesbosch, zaterdag 24 augustus, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 7.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 22 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter. Telnr.: telefoonnr … Lees verder

Thank you for your upload