Home » Kalender

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Kalender

jun
1
ma
NIEUW!  Excursie Marker Wadden
jun 1 hele dag

Vooralsnog maandag 1 juni ( Tweede Pinksterdag)

Bij voldoende belangstelling organiseert Peter Jacobs een excursie naar de Markerwadden, zo mogelijk op Tweede Pinksterdag, maandag 1 juni 2020. Voor deze excursie wordt gebruik gemaakt van een schip en ook de toegang naar de Marker Wadden is niet gratis. Denk aan €25,- exclusief kilometerkosten van circa € 17,50 en gedeelde parkeerkosten. Nadere berichtgeving over deze excursie volgt nog. Mensen die niet kunnen wachten op nadere berichtgeving kunnen zich alvast melden bij Peter Jacobs (peter.j.m.jacobs@gmails.com (of als geen internet beschikbaar via 06 33 790 975)). Als de eventuele dag en tijd bekend zijn, dan hoor je hiervan. Als begin 2020 meer bekend is over de bezoekdatum wordt bekend gemaakt tot wanneer deelnemers hun belangstelling kenbaar kunnen maken. Belangstellenden maken met het overmaken van het bedrag (aan de penningmeester) hun wens tot deelname definitief. Belangstelling? Meld je aan en volg de berichtgeving op de site en in de nieuwsbrief.

jun
5
vr
Excursie : Plas-dras Korftlaan, oeverzwaluwwand
jun 5 @ 19:00 – 21:00

Eventueel  geschikt voor scootmobiel en mensen die slecht ter been zijn.

Start Korftlaan tegenover de Papaver
Informatie en aanmelden op donderdag 4 juni tussen 19.00 en 21.00 uur bij John Kleijweg. tel 015- 2134140 of 06-53774348

De oeverzwaluwwand is niet meer weg te denken aan de Korftlaan. Deze wand vormt het hotel voor de oeverzwaluwen. Oeverzwaluwen graven de gaten in de steile wand verder uit tot wel een meter diep voor het leggen van hun eitjes. De wand, eerst was het een berg zand, ligt er al sinds april 2017 en niet zonder succes. Het idee komt van de gids, John Kleijweg. Wat is er voor nodig om de aantrekkingskracht op oeverzwaluwen goed te houden? In deze korte excursie vertelt John daar alles over. En natuurlijk slaan we bij deze excursie de Lepelaarsnesten niet over. Vorig jaar hebben we 9 nesten gezien. Zullen het er dit jaar ook weer zoveel zijn?

jun
20
za
Excursie : Tanthofkade
jun 20 @ 07:00

Start Partycentrum Onder Ons (tegenover zwembad Kerkpolder)
Informatie en aanmelden op donderdag 18 juni tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Pieter Aaldring, tel. 06 – 24573278

De Tanthofkade kent een rijke geschiedenis. Als sinds de Middeleeuwen vormt deze kade een waterscheiding tussen twee polders, de Abtswoudse Polder en de Kerkpolder. Lange tijd mocht de kade niet begroeid worden om zo de kade sterk te houden, maar sinds de 19e eeuw is de kade rijkelijk begroeid met diverse bomen en bloeien er diverse planten en kruiden. Samen met het parkje Buitenhof en de Kerkpolder vormt het een vogelrijkgebied aan de westkant van Delft en Den Hoorn. Er komen diverse soorten zang- en watervogels tot broeden en ook de Blauwe Reiger en een aantal roofvogels hebben het gebied tot hun domicilie gemaakt. Ondanks de drukte van de doorgetrokken A4 komen ook langs de rand veel vogels voor en is er zelfs aan de andere kant van de Kruidhuisweg een grote oeverzwaluwwand door Rijkswaterstaat aangelegd, die door de Vogelwacht wordt beheerd. Ook benieuwd of deze als bezet is ?

aug
22
za
Excursie : Brabantse Biesbosch
aug 22 @ 07:00 – 16:00

Start Korftlaan tegenover de Papaver.
Kosten € 0,07 per kilometer.
Informatie en aanmelden op donderdag 22 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter. Tel 015-2134636 of 06-22026848.

Was het Nationale Park de Biesbosch al een prachtig gebied om vogels te kijken, de afgelopen jaren is dat nog mooier geworden. In het Nationale Park en daar omheen is veel akker- en weiland terug gegeven aan de natuur. Dit alles vanwege het project ruimte voor de rivier, zodat we wateroverlast nog beter het hoofd kunnen bieden. We bezoeken vooral de Brabantse kant van de Biesbosch tussen Werkendam en het bezoekerscentrum op het MuseumEiland. We eindigen in Zuid-Holland aan de Dordtse kant van de Biesbosch, via de pont Kop van ’t Land naar de Tongplaat. Aan die kant vindt de recentste ontwikkeling plaats in het kader van ruimte voor de rivier. Visarend en Zeearend zijn bijna vaste prik op deze excursie. Verder teveel soorten om op te noemen. Zie voor verdere informatie de websites van het Nationaal Park (np-debiesbosch.nl) en van het Biesbosch MuseumEiland (http://biesboschmuseumeiland.nl). Of lees de verslagen van deze excursie in de afgelopen jaren op onze website of in de Vogelstreken.


1 reactie

Comments are closed.

Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio