Home » Kalender

Kalender

okt
25
ma
dummy
okt 25 @ 19:05 – 20:05

deze dummy is bedoeld om de categorie “communicatieplan” in het selectie menu van de kalender te tonen.

okt
3
za
Eurobirdwatch
okt 3 hele dag

Doel

Het doel van dit evenement is om in heel Europa aandacht te schenken aan trekvogels en hun leefgebieden. Hierdoor ontstaat meer draagvlak voor beschermingsactiviteiten in de verschillende landen, doordat vogels en hun bescherming weer eens voor het voetlicht worden gebracht. Ook kan dit evenement ertoe bijdragen dat meer mensen geïnteresseerd raken in vogels, want het is vooral een leuke ‘happening’.

Opzet
Tijdens dit evenement gaat het vooral om het gezamenlijk tellen van trekvogels. De Euro Birdwatch is in feite een megatrekvogeltelling, waarbij verspreid over het land (en heel Europa) trekvogels worden geteld op telposten die soms speciaal voor de Birdwatch worden opgericht. Deelname staat open voor alle (vogel)werkgroepen en ook de telposten aangesloten bijwww.trektellen.nl doen hieraan mee. Zo ontstaat een netwerk van telposten verspreid over het land (en Europa).

Zoals ook vorig jaar gaan we al deze getelde aantallen rechtstreeks via trektellen.nl verzamelen. Dus voor de werkgroepen zonder telpost bij trektellen.nl zullen we voor de gelegenheid een telpost aanmaken op trektellen.nl (of we blazen jullie gelegenheidstelpost van vorig jaar nieuw leven in). Daar worden jullie later nader over geïnformeerd.

jan
16
za
Nationale tuinvogeltelling 2016
jan 16 – jan 17 hele dag

Jaarlijks wordt in een weekend in januari de Nationale Tuinvogeltelling georganiseerd. in 2016 op 16 en 17 januari. Zie de website van de organisatie voor meer informatie.

Hoe werkt het
Iedereen kan meedoen in 3 gemakkelijke stappen:

  1. Tel op 16 of 17 januari 2016 een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon. Vliegen de vogels alleen maar over uw tuin? Die tellen niet mee. Scholen, kinderboerderijen en andere groepen kunnen van tevoren tellen en hun telling insturen vanaf vrijdag 15 januari 2016.
  2. Noteer alle waarnemingen van een soort in uw tuin of op uw balkon. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loopt u het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die u tegelijk hebt gezien. Dus: ziet u in uw tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geeft u door: 5 koolmezen.*
  3. Geef uw telling door via deze website.

Resultaten
De resultaten worden tijdens de Nationale Tuinvogeltelling live bekend gemaakt op de website. Nadat uw uw telling heeft ingestuurd, ontvangt u een e-mail met uw eigen telling, en een link naar de website waarmee u de resultaten in uw buurt kunt volgen.

mrt
19
za
Welkom Terug Gruttoweekend
mrt 19 – mrt 20 hele dag

Activiteit van de Vogelbescherming:

Jullie weten het al: de Grutto is verkozen tot onze nationale vogel, zie http://www.vogelbescherming.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/q/ne_id/1757
Na deze uitverkiezing maken we nu bekend dat 19 en 20 maart 2016 het ‘Welkom Terug Gruttoweekend’ wordt. Vlak voor het begin van de lente verwelkomt heel Nederland met dit weekend haar nationale vogel, die zo’n beetje in die periode terugkeert uit Afrika en Zuid-Spanje. Met het weekend willen we blijvend aandacht voor de Grutto in het bijzonder en weidevogels in het algemeen vestigen.

Voor meer informatie over dit weekend zie de site https://www.welkomgrutto.nl/

jun
16
do
Algemene ledenvergadering 2016 @ De Natuurschuur
jun 16 @ 20:00 – 22:00

De jaarvergadering van de Vereniging Vogelwacht Delft en Omstreken vindt dit jaar plaats op 16 juni. Zoals gebruikelijk start de vergadering om 20:00 uur. De vergadering is toegankelijk voor alle leden van de VWD. Alle leden hebben een uitnodiging ontvangen als onderdeel van de onlangs verschenen “Vogelstreken”.

Voorafgaand zal Bertus Laros een rondwandeling verzorgen door de Heemtuin. Die start om 19:00 uur. verzamelen bij de ingang van de Heemtuin (vlakbij de Papaver).

jan
28
za
De Nationale Tuinvogeltelling
jan 28 – jan 29 hele dag

Hoe werkt het ?
Iedereen kan meedoen in 3 gemakkelijke stappen:

  1. Tel op 28 of 29 januari 2017 een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon. Vliegen de vogels alleen maar over uw tuin? Die tellen niet mee. Scholen, kinderboerderijen en andere groepen kunnen van tevoren tellen en hun telling insturen vanaf vrijdag 27 januari 2017.
  2. Noteer alle waarnemingen van een soort in uw tuin of op uw balkon. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loopt u het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die u tegelijk hebt gezien. Dus: ziet u in uw tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geeft u door: 5 koolmezen.*
  3. Geef uw telling door via de app Tuinvogels of via deze website.

Meer informatie op : http://www.tuinvogeltelling.nl/

jun
15
do
Algemene Ledenvergadering VWD 2017
jun 15 @ 20:00 – 22:00

Het bestuur van de Vogelwacht nodigt alle leden uit om de Algemene Ledenvergadering 2017 bij te wonen.
De vergadering vindt plaats op donderdag 15 juni 2017 in de Natuurschuur, Linnaeuspad 3 te Delft. Aanvang 20.00
uur.
Voorafgaand aan de vergadering zal Bertus Laros een rondleiding door de Heemtuin verzorgen. Verzamelen om 19.00
uur bij de ingang Heemtuin/Papaver.

jan
27
za
15 jaar Nationale Tuinvogeltelling @ Uw eigen tuin
jan 27 – jan 28 hele dag

2018tuinvogeltellingDe Tuinvogeltelling bestaat 15 jaar en dat vieren we met een tuinvogeltelling. Op de website van de Vogelbescherming is van alles hierover te lezen.

jun
14
do
Algemene Ledenvergadering 2018
jun 14 @ 20:00 – 22:00

Info volgt.


2 reacties

Reacties zijn gesloten.

Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2023

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Thank you for your upload