Home » Kalender

Kalender

okt
3
za
Eurobirdwatch
okt 3 hele dag

Doel

Het doel van dit evenement is om in heel Europa aandacht te schenken aan trekvogels en hun leefgebieden. Hierdoor ontstaat meer draagvlak voor beschermingsactiviteiten in de verschillende landen, doordat vogels en hun bescherming weer eens voor het voetlicht worden gebracht. Ook kan dit evenement ertoe bijdragen dat meer mensen geïnteresseerd raken in vogels, want het is vooral een leuke ‘happening’.

Opzet
Tijdens dit evenement gaat het vooral om het gezamenlijk tellen van trekvogels. De Euro Birdwatch is in feite een megatrekvogeltelling, waarbij verspreid over het land (en heel Europa) trekvogels worden geteld op telposten die soms speciaal voor de Birdwatch worden opgericht. Deelname staat open voor alle (vogel)werkgroepen en ook de telposten aangesloten bijwww.trektellen.nl doen hieraan mee. Zo ontstaat een netwerk van telposten verspreid over het land (en Europa).

Zoals ook vorig jaar gaan we al deze getelde aantallen rechtstreeks via trektellen.nl verzamelen. Dus voor de werkgroepen zonder telpost bij trektellen.nl zullen we voor de gelegenheid een telpost aanmaken op trektellen.nl (of we blazen jullie gelegenheidstelpost van vorig jaar nieuw leven in). Daar worden jullie later nader over geïnformeerd.

jan
16
za
Nationale tuinvogeltelling 2016
jan 16 – jan 17 hele dag

Jaarlijks wordt in een weekend in januari de Nationale Tuinvogeltelling georganiseerd. in 2016 op 16 en 17 januari. Zie de website van de organisatie voor meer informatie.

Hoe werkt het
Iedereen kan meedoen in 3 gemakkelijke stappen:

  1. Tel op 16 of 17 januari 2016 een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon. Vliegen de vogels alleen maar over uw tuin? Die tellen niet mee. Scholen, kinderboerderijen en andere groepen kunnen van tevoren tellen en hun telling insturen vanaf vrijdag 15 januari 2016.
  2. Noteer alle waarnemingen van een soort in uw tuin of op uw balkon. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loopt u het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die u tegelijk hebt gezien. Dus: ziet u in uw tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geeft u door: 5 koolmezen.*
  3. Geef uw telling door via deze website.

Resultaten
De resultaten worden tijdens de Nationale Tuinvogeltelling live bekend gemaakt op de website. Nadat uw uw telling heeft ingestuurd, ontvangt u een e-mail met uw eigen telling, en een link naar de website waarmee u de resultaten in uw buurt kunt volgen.


2 reacties

Reacties zijn gesloten.

Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2023

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Thank you for your upload